Over TGCrash Speellijst TG Crash Foto & video Educatie Download technische gegevens Stel je vragen, boek een voorstelling of vraag informatie aan

 

Over Theatergroep Crash

 

TG Crash maakt

TG Crash

Theatergroep Crash maakt theater over maatschappelijke onderwerpen waar iedereen, groot en klein, mee te maken krijgt. Sprankelend theater met een hoofdrol voor humor, fantasie en live muziek.

Onze voorstellingen baseren we op waargebeurde verhalen en actuele gebeurtenissen. Door de grote onderwerpen te benaderen vanuit een persoonlijk verhaal en herkenbare thema's, brengen we een ver-van-je-bed-wereld een stukje dichterbij. Met een grote glimlach voor de allerkleinsten, en een kritische knipoog voor het oudere publiek.

Onze voorstellingen:

  • Waterlanders (12+) (verwacht)
  • SuperSobia van rij 5 (6+)
  • Meisje van de zee (6+)
  • De nacht van het lot (12+)
  • Crash (12+)

TG Crash

TG Crash is

TG Crash

... Susanne Hameleers, Myrna Versteeg, Hiekelien van den Herik en Michiel Schreuders.

Susanne heeft Crash opgericht. Ze speelde en maakte-mee in de voorstellingen Crash en De Nacht van het Lot, Meisje van de zee en SuperSobia. Daarnaast was ze te zien in de jongerenvoorstelling Losse bandjes van Setheater Maastricht, en ze als actrice en theatermaker verbonden aan theatergroep Playback, een van de grootste Nederlandse jongerengezelschappen. Op televisie kun je Susanne regelmatig zien in commercials en gastrollen. Lange tijd was ze als drama docent verbonden aan de Fontys Dansacademie en ze geeft nog steeds theaterworkshops aan kinderen en volwassenen.

Myrnais actrice en theatermaakster. Als theatermaakster is zij ooit begonnen met het maken van haar eigen theatrale performances. In het theater speelde en speelt Myrna ondermeer bij de TG Dakota en A la Carte. Op televisie was ze te zien in de film De wereld volgens een konijnenhok van Pips:lab voor Cinekid en KROís Kindertijd en bij de KRO te zien in de dramaserie Nachtegaal en Zonen. Daarnaast geeft ze theaterlessen en workshops, en regisseert ze kindervoorstellingen en theatrale acts. Sinds 2006 is Myrna verbonden aan Crash, waar zij speelde in De Nacht van het Lot en Meisje van de zee. In het Amsterdamse Pleintheater maakt zij maandelijks Er was eens in Oost.

Hiekelien is schrijver voor publiek van alle leeftijden. Haar teksten zijn gespeeld en gezongen door oa het Syndicaat, De Vrede van Utrecht en voor Judith Hofland/Oerol Ateliers. Voor jongeren schreef ze eerder de voorstellingen Checkpoint (st. Timu Kota), Kabaal! (Vrede van Utrecht) en het libretto Iqbal. In 2006 schreef zij de [lied]teksten voor De Nacht van het Lot en kwam zo bij Crash, waarvoor ze ook Meisje van de zee en SuperSobia van rij 5 schreef.

Michiel is actief als theatermuzikant (multi-instrumentalist & theatermaker) voor verschillende groepen. Na de middelbare school heeft hij kort getourd als technicus waardoor hij geinsprireerd raakte door de mogelijkheden binnen het theater. Daarna begon hij de opleiding CMV en bleef daarnaast muziek maken. Hij trad met bands op in binnen en buitenland en schreef muziek voor oa de (kinder)voorstellingen El NiŮo (Jeugdtheatergroep Burgerzaken), Chemical Party (live band met dansers in clubs) en Geliefde van de Poolcirkel (Theatergroep Troost). Momenteel is hij actief als muzikant bij March Monkeys en Crash en werkt hij als producent voor stichting NOW-Productions die hij in 2004 oprichte.

Reacties

"Waterlanders is waanzinnig! Theatergroep Crash is erin geslaagd om een belangrijk, maar complex onderwerp als klimaatverandering te vertalen in een begrijpelijke en wervelende voorstelling. De voorstelling is geen opgeheven vingertje, maar laat het publiek zelf denken over de toekomst. Los van dit ideaal bevat Waterlanders ook gewoon een aantal ingrediŽnten voor een geslaagde jongerenvoorstelling: thema`s macht en liefde worden gebracht met veel afwisseling, gave muziek en special effects."
- Diederik Veerman, programmamanager/curator Museon, Den Haag.

"Meisje van de Zee is een inspirerende voorstelling waar ook de oudere kinderen en de ouders zelf veel plezier aan kunnen beleven. Het is zeker een voorstelling waar over je achteraf aan de eettafel nog heerlijk verder over kan discussieren.
Het Meisje van de Zee is een heerlijke voorstelling voor Jong en Oud, die de vluchtelingenproblematiek eens op een geheel eigen manier onder de aandacht brengt."


- theaterparadijs.nl


"'De nacht van het lot' is een poëtische, humoristische en actuele voorstelling over meisjes in de multiculturele samenleving. Het stuk wordt gedragen door drie sprankelende actrices die elk op hun eigen wijze worstelen met hun rol als jonge vrouw. Moderne chat en rap zijn met klassieke oosterse poezie en mythe door Karim Traida aaneengesmeed tot een spannend geheel, dat veel stof tot napraten geeft."
De zeer herkenbare verhalen van de drie meisjes worden met veel humor en lichtheid gebracht. Geen loodzware aanklachten, maar fijnzinnige satire, waardoor de boodschap zeker zo effectief overkomt."

Theatercentraal.nl

TG Crash

Uit ons gastenboek

"Ik was hier met Luc & Nika (7), Joe (11), Beer (10) en Lucia (13) en allemaal hebben ze genoten. Opvallend waren de lekkere teksten, waardoor het voor oudere kinderen ook interessant is."
- Khilma van der Klugt, Cultuur CoŲrdinator basisonderwijs

"Mooie, warme voorstelling met verrassende lagen voor jonge kinderen en voor ouders, leerkrachten, 'volwassenen' dus. Doeltreffend decor. Rijk aan taal. Prachtige vondsten. Zeker educatief."
- J. Bolle, meester groep 3, Huizingaschool.

"Een cadeau! Voor herhaling"
- M. Langeslag, directeur bs De Vlaamse Reus.

"Helemaal super! Opmerking van de dag: "Juf, dit is net tv kijken"."
- Juf Miranda, groep 3 obs Albatros.

"IK VONT HET LEUK"
- Noah

"Heel erg leuk zou er nog een keer heen willen"
- Michelle

"Wat een originele, krachtige voorstelling. Ontroerend mooi."
- Ada

"Een uur lang met de grootste glimlach ooit op mijn gezicht gezeten."
- Siobhan

"Wat een ongelofelijk warme, directe manier om de de vinger op de zere plek(ken) te leggen."
- Joke

"SUUPER LEUK"
- Inez

"Geweldig, zorgvuldig, afwisselend en inspirerend."
- Mama van Inez